Makaron z kurczakiem w wybornym sosie

Makaron z kurczakiem w wybornym sosie
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Są takie dni, kiedy chce się zjeść coś konkretnego, smacznego, przede wszystkim szybkiego w przygotowaniu. Makaron zawsze jest najlepszym wyjściem. Do 25 minut i wszystko gotowe. A ten ser <3 Sama rozkosz.

Składniki

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 350 g filetów z kurczaka
  • 300 ml rosołu drobiowego
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 ml śmietany słodkiej 18%
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
    Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak i posiekaną cebulę. Dodajemy szczyptę soli, smażymy.

    Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone w kostkę filety z kurczaka. Oprószamy pieprzem, chwilę smażymy, za pomocą łyżki cedzakowej, wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym.

    W tym samym czasie wlewamy garnka gorący rosół w którym rozpuszczamy ser, dodajemy śmietanę i podgrzewamy pod przykryciem do całkowitego połączenia ze śmietaną.

    Dodajemy mięso i szpinak, po chwili makaron, dokładnie łączymy z sosem.

Komentarze do przepisu (7)

KulinarnaChwila 05 czerwca 2020
Super:)
Puma654 05 lipca 2020
I znowu ten sam błąd.Zaczynasz od gotowania makaronu a to powinno być na końcu.Poza tym ten ohydny kurczak...... Czytaj całość »
I znowu ten sam błąd.Zaczynasz od gotowania makaronu a to powinno być na końcu.Poza tym ten ohydny kurczak... Można by się zatrzymać na samych warzywach.
GREGORHSPEED 05 lipca 2020
Można obyć się bez mięsa. Poza tym zaczynam od makaronu, bo mogę zapomnieć o nim wspomnieć w opisie. Nie... Czytaj całość »
Można obyć się bez mięsa. Poza tym zaczynam od makaronu, bo mogę zapomnieć o nim wspomnieć w opisie. Nie jadę z książki, tylko z głowy.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 350 g filetów z kurczaka
  • 300 ml rosołu drobiowego
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 ml śmietany słodkiej 18%
  • sól, pieprz
Składniki