Masło i 4 łyżki oleju rozgrzałam na patelni, dodałam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, obsmażyłam z każdej strony i dodałam pokrojoną w kostkę cebulkę . Oprószyłam solą.
Pomidory suszone pokroiłam w paski i dodałam do mięsa, ząbki czosnku przecisnęłam przez praskę i wymieszałam z zawartością patelni.
Kiedy mięso już się usmażyło a cebulka zeszkliła zalałam całość śmietanką i doprowadziłam do lekkiego wrzenia. Wrzuciłam liście szpinaku, wymieszałam i poczekałam aż zmniejszą swoją objętość . Przyprawiłam do smaku solą, papryką i pierzem. Dodałam żółty ser i wymieszałam.
Odstawiłam tak przygotowany sos na czas gotowania makaronu.
Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu, odlałam wodę i przełożyłam do wcześniej przygotowanego sosu. Wymieszałam i nakładałam na talerze.
Komentarze do przepisu (3)