Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku

Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić dwiema łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Posiekany czosnek i imbir podsmażyć przez minutę na patelni. Dodać kurczaka, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni jak tylko zmieni swój kolor.

    Paprykę pokroić w paski, marchewkę pokroić w słupki, por na plasterki, podsmażyć na tej samej patelni przez 5 minut.

    Dodać kurczaka, odcedzonego bambusa i zalać wszystko szklanką bulionu dusimy przez 5 minut . Pod koniec doprawić dwiema łyżkami sosu sojowego, carry, solą oraz pieprzem.

    Na koniec dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Smacznego !

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 09 listopada 2019
Świetny,coś dla mnie:)
KulinarnaChwila 10 listopada 2019
Pyszotka:)
Składniki