Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu, prosty i bardzo smaczny makaron w sam raz na ciepłą kolację!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Makaron wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Ugotować al dente, odcedzić (można zostawić ok. 1/3 szklanki wody z garnka) Umytą pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić pieprzem i solą, wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz i usmażyć. Dodać czosnek, podsmażyć. Następnie na patelnię wlać 1/3 szklanki wody (można wykorzystać tę po makaronie) i dorzucić sery. Mieszać na małym ogniu do rozpuszczenia serów. Dodać szpinak i przemieszać wszystkie składniki wciąż na małym ogniu. Dodać ugotowany makaron na patelnię, wymieszać. Smacznego!