Makaron z kurczakiem i szpinakiem.

Makaron z kurczakiem i szpinakiem.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Zazula1
Pyszne,łatwe i lekkostrawne.

Składniki

  • makaron, 25dkg.
  • szpinak świeży, 50dkg
  • filet z piersi kurczaka, 1szt
  • serek topiony, 1szt
  • ząbek czosnku,olej,sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron świderki /u mnie kokardki / ugotować,odcedzić.Pierś umyć,posolić,dodać ulubionych przypraw i zawinąć w folię aluminiową.U mnie ugotowana na parze ale można też pokroić w kostkę i usmażyć.

  2. Łyżkę oleju rozgrzać,dodać rozgnieciony ząbek czosnku,chwilkę przesmażyć i dodać umyty szpinak,dusić pod przykryciem do zmięknięcia szpinaku a następnie dodajemy ,pokrojoną pierś,serek /nie miałam topionego,więc potarłam gouda / i wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się sera.Dodać pieprz i ewentualnie dosolić.

  3. Przepis zaczerpnęłam z opakowania świeżego szpinaku ale troszkę zmodyfikowałam go do swoich potrzeb.

Komentarze do przepisu (11)

Konto usunięte 07 kwietnia 2013
bardzo fajny szybki obiadek, zabieram do schowka i pozdrawiam ! :))
Konto usunięte 07 kwietnia 2013
Od Jakuba 5! Witam Cię w części kulinarnej:-)
Konto usunięte 07 kwietnia 2013
Pyszny , zdrowy i szybkościowy, bardzo takie lubię :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron, 25dkg.
  • szpinak świeży, 50dkg
  • filet z piersi kurczaka, 1szt
  • serek topiony, 1szt
  • ząbek czosnku,olej,sól,pieprz
Składniki