Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Masło stopić, dodać umytą i pokrojona w kostkę pierś. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dusić do miękkości od czas do czasu mieszając. Następnie dodać odcedzone groszek i fasolkę i dusić do miękkości. Na końcu wlać śmietankę, wymieszać i zagotować.
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie i odcedzić. Odcedzony makaron przełożyć do mięsno-warzywnego sosu i wymieszać.
Podawać na ciepło z listkiem bazylii. Smacznego!