Cukinię, bakłażana, dynię kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Dodajemy kurczaka - przyprawiamy solą, ziołami prowansalskimi i suszonymi pomidorami. Dusimy na patelni.
W osobnym garnku gotujemy makaron. Ja używam drobniutkiego makaronu z semoliny - dzieci go uwielbiają, a kształtem przypomina on ryż, więc całość wygląda ciekawie pod kątem wizualnym.
Przygotowujemy sos: blendujemy szpinak, pomidory, czosnek i śmietankę. Doprawiamy do smaku tymi samymi przyprawami, co warzywa z kurczakiem. Dodajemy łyżeczkę curry.
Do warzyw i kurczaka dodajemy makaron i marchewkę, zalewamy sosem i dusimy ok. 20 minut na bardzo wolnym ogniu. Posypujemy świeżą kolendrą.
Makaron możemy serwować z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego:)
Komentarze do przepisu (1)