Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z kulkami mięsnymi i sosem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1512
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1512
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Składniki
Mięso zmiel w maszynce razem z cebulą. Wbij jajka, wlej 50 ml wody, przypraw i wyrób masę. Uformuj małe kuleczki, obtocz je w mące i obsmaż na oleju.
Sos: oczyść i pokrój paprykę i cebulę. Wrzuć cebulę na tłuszcz po smażeniu mięsa. Kiedy się zeszkli, wrzuć paprykę i znów chwilę smaż. Wlej przetarte pomidory oraz 10 ml wody.
Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, chili, sól morską, zioła włoskie, szczyptę cukru i duś 8 min. Odsącz z zalewy marynowane pieczarki, wrzuć do sosu i duś kolejne 5 min.
Przypraw do smaku. Wrzuć kulki mięsne i mocno podgrzej potrawę. 3 W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Zdejmij z ognia, włóż makaron, odstaw na 7-10 minut. Odcedź na durszlaku. Rozłóż na talerze, polej sosem z kulkami.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie