Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wykwintne na specjalną okazję, ale sprawdzi się również jako codzienny obiad lub kolacja. Mocno ziołowy, kremowy sos z mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów. Kompozycja idealna, a całość dopełniają krewetki oraz białe wino. Dla miłośników owoców morza i makaronu - raj na talerzu.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36020
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 357
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36020
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 167
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 357
Składniki
Krewetki zalewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Cebulę i czosnek drobno siekamy, zioła myjemy, otrząsamy z wody, obrywami listki i siekamy. Pomidory kroimy w paseczki. Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu około minuty, dodajemy 3/4 ziół, podsmażamy kolejną minutę. Wlewamy krewetki z winem, dodajemy pomidory i dusimy, aż połowa wina odparuje. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy mascarpone i podgrzewamy, aż ser się rozpuści. Dodajemy resztę ziół, przekładamy makaron i mieszamy, aż pokryje się sosem. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.