Makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: alepysznie
Pomysł na lekki i szybki makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Składniki

  • Makaron tagliatelle – 150 g
  • Krewetki – 200 g
  • Szpinak – 100 g
  • Suszone pomidory – 80 g
  • Masło – 20 g
  • Oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • Białe wino
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i odstaw. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak, suszone pomidory i smaż dopóki szpinak nie zmięknie.Następnie wrzuć krewetki, dopraw solą, pieprzem i smaż około 3 minut, aż krewetki się zarumienią. Na patelnie wlej 1/3 szklanki białego wina i poczekaj, aż odparuje. Następnie wrzuć masło i poczekaj aż się rozpuści.

  2. Na koniec wymieszaj wszystko z makaronem i przełóż danie na talerz.

Komentarze do przepisu (2)

bellamozzarella 14 grudnia 2016
krewetunie ;-) uwielbiam każdą wersję...mniam ;-)
gochna55 16 grudnia 2016
Boziu - odruch Pawłowa. Do kolekcji plagiatowej. Pycha!
Składniki
  • Makaron tagliatelle – 150 g
  • Krewetki – 200 g
  • Szpinak – 100 g
  • Suszone pomidory – 80 g
  • Masło – 20 g
  • Oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • Białe wino
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki