Makaron z krewetkami i szpinakiem

Makaron z krewetkami i szpinakiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
drogie
avatar Autor: alepysznie
Pyszny, wyrazisty i jednocześnie bardzo prosty przepis na makaron z krewetkami i szpinakiem z dodatkiem parmezanu.

Przygotowanie

  1. W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj makaron. Gotuj (często mieszając), aż będzie al dente. Odcedź i odstaw makaron.

  2. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i 25 g masła. Dodaj zmielony czosnek, czerwoną paprykę i gotuj do momentu, aż zacznie pachnieć.

  3. Wrzuć krewetki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Mieszaj do momentu kiedy krewetki zrobią się różowe, ale nie do końca usmażone.Dodaj oregano, szpinak i gotuj.

  4. Wrzuć wcześniej ugotowany makaron, dodaj masło, parmezan i pietruszkę. Mieszaj, aż masło się rozpuści.

  5. Gdy krewetki będą gotowe dodaj sok z cytryny, wymieszaj ponownie i podaj gorące

Komentarze do przepisu (1)

bellamozzarella 16 listopada 2016
Moje smaki ;-) pycha :-)
Składniki