Makaron z krewetkami i hiszpańskimi oliwkami

Makaron z krewetkami i hiszpańskimi oliwkami
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Espanol2011
Proste w przygotowaniu, wyśmienity smak hiszpańskiej kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj oliwki i czosnek. Obierz pomidora ze skórki a następnie pokrój w kostkę. Obierz i podziel krewetki.

  2. Ugotuj wywar wykorzystując głowy i muszle krewetek. Odcedź resztki krewetek. Na pozostałym wywarze ugotuj makaron.

  3. Na patelnię wlej odrobinę oliwy z oliwek. Na małym ogniu podsmaż czosnek i papryczkę chilli. Dodaj oregano i pomidory. Całość podsmażaj 5 minut. Następnie dorzuć krewetki i oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż całość przez kolejnych kilka minut.

  4. Ugotuj makaron w krewetkowym wywarze aż będzie al dente. Odcedź i wymieszaj z sosem

Składniki
Składniki