Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybki obiad
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
1. Oczyść krewetki. 2. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. 3. Rozgrzej na patelni masło klarowane. 4. Dodaj krewetki, chilli ze słoiczka lub świeżą chilli drobno pokrojoną, czosnek starty na tarce, połowę drobno posiekanej natki pietruszki, śmietankę oraz sok z 1/2 cytryny i odrobinę skórki z cytryny startą na tarce. 5. Duś około 2-3 minuty, aż krewetki będą różowe. 6. Dopraw solą. 7. Dodaj ugotowany makaron. 8. Całość wymieszaj. 9. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi, pozostałą natką pietruszki i cząstką cytryny. 10. Do dekoracji wykorzystać możesz świeżą bazylię. 11. Smacznego.