Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna, szybka wersja orientalnego makaronu z krewetkami.

Składniki

  • 125 g makaronu chow mein
  • 200 g krewetek
  • 1 kalarepka
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kawałek świeżego imbiru
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym czasie krewetki przelewamy zimną wodą, odcedzamy i osuszamy.
    Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę kalarepkę. Podlewamy sosem sojowym. Wrzucamy krewetki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany imbir, chwilę smażymy (cały czas mieszamy), dodajemy cukier.
    Do całości wrzucamy makaron, wlewamy sos dokładnie mieszamy (cały czas smażymy).
    Zestawiamy z ognia, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (3)

bellamozzarella 17 lipca 2017
moje smaki,moje aromaty....mniammm...mniammmm ;-)
Bellapi 17 lipca 2017
:P
monikagotuje 21 lipca 2017
Super;)
Składniki
  • 125 g makaronu chow mein
  • 200 g krewetek
  • 1 kalarepka
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kawałek świeżego imbiru
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • natka pietruszki
Składniki