Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z kremowym sosem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 166
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 166
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Składniki
Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu. Botwinkę płuczę. Buraczki obieram i kroję w drobną kostkę. Łodygi i liście siekam. Kurczaka myję, kroję w drobną kostkę i obsmażam na rumiano na rozgrzanym maśle, zdejmuję z ognia. Cebulę obieram i siekam. Szklę ją na patelni na łyżce masła. Do cebuli dodaję pokrojone buraczki i smażę 3 min.
Do skłaników na patelni wkładam podsmażone mięso. Duszę pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu, aż buraczki będą prawie miękkie. Wtedy dodaję posiekane łodygi botwinki, a po 5 min wrzucam liście. Duszę jeszcze 3 min.
Wlewam śmietanę, mieszam. Przyprawiam solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny, octem, papryką i majerankiem. Gdy sos zgęstnieje, mieszam go z makaronem.Źródło: Tina