Makaron z kapustą i kurczakiem.

Makaron z kapustą i kurczakiem.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Pomysł na ganie jednogarnkowe. Połączenie kapusty, makaronu i piersi z ziołami.

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • kapusta świeża 1/2 główki
  • Makaron świderki 20 dag. surowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do podsmażenia
  • tymianek suszony 1/2 łyżeczki
  • lubczyk 1 gałązka świeża
  • Pietruszka natka 1/4 pęczka
  • bazylia suszona 1 łyżeczka
  • czosnek 3 ząbki
  • marchewka 2 szt.

Przygotowanie

  1. Makaron gotuję , odcedzam , przelewam zimną wodą.

  2. Kapustę drobno siekam. Marchewkę obieram i trę na tarce. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem. W garnku rozgrzewam olej ,podsmażam pierś na złoty kolor. Czosnek oraz pietruszkę drobno siekam , dodaję do garnka razem z kapustą i marchewką. Podsmażam mieszając ok. 10 minut. Kapusta powinna się zredukować i puścić sok.

  3. Dodaję do garnka resztę ziół i w razie potrzeby dolewam odrobinę wody.Duszę pod przykryciem 15 minut , następnie dodaję makaron mieszam i odstawiam z ognia.

Składniki
  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • kapusta świeża 1/2 główki
  • Makaron świderki 20 dag. surowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do podsmażenia
  • tymianek suszony 1/2 łyżeczki
  • lubczyk 1 gałązka świeża
  • Pietruszka natka 1/4 pęczka
  • bazylia suszona 1 łyżeczka
  • czosnek 3 ząbki
  • marchewka 2 szt.
Składniki