Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z grzybami i winem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Grzyby umyj,pokrój. Cebulę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Cebule zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj podgrzybki, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i zioła prowansalskie. Całość smaż 5 minut, wlej wino, duś.
Odcedzony, gorący makaron dodaj do grzybów. Dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Posyp startym parmezanem, przemieszaj przed podaniem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień