Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z fetą i buraczkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 224
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 224
Składniki
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Buraki wyszoruj (nie obieraj), po czym ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odlej, odczekaj, aż ostygną i obierz ze skóry. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach.
Poszatkowaną cebulę zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj ją do buraków, a następnie zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera.
Podgrzej ją w rondelku z dodatkiem soku cytrynowego i octu jabłkowego. Wymieszaj z cukrem i szczyptą soli.
Tak przygotowane buraczki nałóż na makaron. Posyp danie pokruszonym serem feta i zieleniną.Źródło: Kurier TV