Makaron z fasolkami i kurczakiem

Makaron z fasolkami i kurczakiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Wbrew pozorom syte i smaczne danie, które polecam na obiad ;)

Składniki

  • makaron kokardki 400 g
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • fasolka szparagowa 150 g
  • fasolka czerwona 1/2 puszki
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • masło 1 łyżeczka
  • kurkuma mielona 1/2 łyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • sól morska 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Na maśle z dodatkiem przypraw usmażyć pierś pokrojona w paski.

  2. Następnie dodać mrożoną fasolkę i smażyć przez kilka minut. Na końcu dodać odcedzone kukurydzę i czerwoną fasolkę, smażyć przez kilka minut.

  3. Na końcu dodać kremówki, wymieszać. Do tak przygotowanego sosu dodać ugotowany i odcedzony makaron, wymieszać.

  4. Choć danie prezentuje się niepozornie to jest bardzo sycące :)
    Smacznego!

Składniki
  • makaron kokardki 400 g
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • fasolka szparagowa 150 g
  • fasolka czerwona 1/2 puszki
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • masło 1 łyżeczka
  • kurkuma mielona 1/2 łyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • sól morska 1/2 łyżeczki
Składniki