Makaron z fasolką i pomidorami

Makaron z fasolką i pomidorami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło.

Składniki

  • 500 g szerokiego makaronu
  • 500 g pomidorów malinowych
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos.

    Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części.
    Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.
    Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.
    Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem 10 minut.
    Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • 500 g szerokiego makaronu
  • 500 g pomidorów malinowych
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól, pieprz
Składniki