Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian, ale nie tylko.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 156
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1103
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 156
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1103
Składniki
Ulubiony makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rzodkiewki oczyścić, umyć. Odcisnąć z wody. Odkroić kulki. Pokroić na ćwiartki. W garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone rzodkiewki. Dusić na wolnym ogniu kilka minut, mieszać. Zalać bulionem i gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Dodać szczyptę cukru. Liście rzodkiewki przebrać. Odrzucić te gorsze. Pokroić drobno. Wrzucić na wrzątek i gotować ok 3 min. Odcedzić na sicie i przelać zimnq wodą. W kubku rozbełtać jajko ze śmietaną i mąką. Dodać liście i wymieszać. Taką mieszanką zalać gotujące się rzodkiewki. Mieszać. Na koniec dodać sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Przygotowany makaron rozłożyć na talerze. Makaron polać duszonymi rzodkiewkami. Smacznego