Makaron z duszoną cebulą i kiełbaską

Makaron z duszoną cebulą i kiełbaską
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Cebula, kiełbasa i koncentrat pomidorowy…!!!! O tak! Smaki dzieciństwa zawsze będą na topie! Duszone do miękkości w połączeni z makaronem ?!? No a jak?!? Wcześniej z chlebem, teraz w połączeniu z makaronem…boVsko!

Składniki

  • 300 g makaronu fusilli
  • 2 cebule
  • 300 g cienkich kiełbasek śląskich
  • 50 ml oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ulubione świeże zioła
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Cebule kroimy na piórka.
    Kiełbaski kroimy na 1 cm kawałki.
    Na rozgrzanym tłuszczu (na wolnym ogniu) dusimy, razem z kiełbaskami, na wolnym ogniu. Następnie dodajemy koncentrat, dokładnie składniki mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Do makaronu dodajemy sos. Składniki łączymy, posypujemy ulubionymi, świeżymi ziołami.

Komentarze do przepisu (14)

Ewaaa 26 kwietnia 2017
o ja Cię ! Pamiętam to jedzonko i już jestem głodna !
Bellapi 26 kwietnia 2017
Tata często robił podobne....... <3
Kardamonovy 26 kwietnia 2017
Nie wiem ile razy w życiu to jadłam - chyba z pińcet milionów :D.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g makaronu fusilli
  • 2 cebule
  • 300 g cienkich kiełbasek śląskich
  • 50 ml oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ulubione świeże zioła
  • sól, pieprz
Składniki