Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obficie zastawionym stole świątecznym nadszedł czas na lekkostrawne dania Dziś bardzo szybkie w przygotowaniu, które może być serwowane jako obiad lub kolację. Piękny zielony kolor szpinaku w połączeniu z cukinią zanurzoną w orzeźwiającym sosie i dodatek pachnących tymiankiem pomidorków, to świetne połączenie smakowe, polecam :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Wszystkie składniki sosu dobrze zmiksować wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Umytą, ale nie obraną cukinię pokroić za pomocą obieraczki lub spiralizera do warzyw w makaron. Przełożyć do miski, polać sosem i odstawić na 5-10 min.
Na rozgrzanym oleju i maśle zeszklić pokrojony w drobne plasterki czosnek, następnie dodać szpinak, podlać niewielką ilością wody i dusić 5 min. Delikatnie posolić.
Na osobnej patelni przesmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojone na pół pomidorki wraz z tymiankiem. Kiedy skórka się pomarszczy a tymianek wydzieli piękny zapach będą gotowe.
Na talerz wyłożyć uduszony szpinak, następnie wymieszany z sosem szpinak i ułożyć wokół usmażone pomidorki. Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku.