Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z cukinią i kurczakiem"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 43
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 43
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Składniki
25 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 2 porcje
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzam. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, cukinię na ćwiartki, groszek odsączam z zalewy.
Na patelni podsmażam kawałki cukinii wraz z piersią z kurczaka. Następnie dodaję groszek konserwowy oraz makaron. Całość mieszam i dodaję śmietankowy serek topiony oraz śmietanę.
Zmniejszam ogień i gotuję do momentu, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiam makaron solą i pieprzem.
Aneta Palka ze Słupska.Źródło: Kobieta i życie