Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na cukinię w pełni, więc można z nią eksperymentować, przedstawiam przepis na szybki, smaczny, niedrogi obiad
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Na patelnie wrzucić pokrojony w cienkie paseczki boczek, smażyć aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć aż się zeszkli. Dorzucić posiekany czosnek i startą na tarce o grubych oczkach oraz odciśniętą cukinię. Wszystko smażyć kilka minut, dodać śmietanę wymieszaną z jajkiem, doprawić do smaku. Jeśli sos okaże się zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i nadal gorący wrzucić do garnka, dodać sos i dokładnie wymieszać. Smacznego :-)