Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy je w łyżce mleczka oraz oleju kokosowego. Następnie oprószamy je solą oraz mielonym kardamonem i odstawiamy do lekkiego zamarynowania.
Cukinię kroimy w drobną kostkę, a marchewki w bardzo cienkie plasterki. Na oleju kokosowym podsmażamy delikatnie kawałki polędwiczek, a następnie zalewamy je mleczkiem kokosowym (stałą częścią), dodajemy syrop klonowy, szczyptę soli oraz kardamonu i dusimy wszystko przez chwilę.
Makaron z ciecierzycy gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy go z sosem kokosowym, dodajemy pokrojone kawałki warzyw oraz posiekaną świeżą kolendrę, mieszamy i gotowe!
Przyznam szczerze, że nie przepadam za smakiem świeżej kolendry, ale w tym połączeniu sprawdziła się idealnie i naprawdę bardzo mi smakowała! :D
Życzę smacznego! :)
Komentarze do przepisu (11)
*Przejdziesz do wersji klasycznej