Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak i brukselka to bardzo zdrowe warzywa, jedzone często bez przekonania. Ale podane w postaci sosu do makaronu, z dodatkiem śmietany, pieczarek i chili z pewnością zadowolą nawet wybredne podniebienia.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
szpinak rozmrażamy na sitku, tak aby pozbyć się nadmiaru wody cebule i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę pieczarki obieramy i kroimy na ósemki brukselki myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na ćwiartki ostrą papryczkę kroimy w cienkie plasterki. na głęboką patelnię lub do szerokiego garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przesmażamy najpierw cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodajemy pieczarki i brukselkę, na samym końcu dodajemy szpinak i duśmy pod przykryciem około 5 - 10 minut Nie zapomnijcie na końcu o śmietanie :) Zapraszam! www.pojdziewcycki.pl