Makaron z boczniakami w sosie śmietanowym

Makaron z boczniakami w sosie śmietanowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
smaczny, łatwy i szybki w przygotowaniu obiad

Składniki

  • boczniaki 25 dag
  • cebula 1 mała
  • śmietana 18% 3/4 szkl.
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz
  • koperek
  • makaron pappardelle

Przygotowanie

  1. Grzyby należy umyć, osuszyc i pokroić w paski

  2. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do jej zeszklenia, dodać grzyby i drobno pokrojony czosnek, smażyć tak długo aż grzyby zmiękną i woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę, koncentrat pomidorowy i koperek. Wszystko wymieszać i chwilę podsmażyć.
    Makaron ugotowac al'dente w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz i na wierzch ułożyć grzyby w sosie. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 14 lutego 2018
Idealne danie na Walentego :D
Można coś "skubnąć"? ;)
GREGORHSPEED 14 lutego 2018
Cudowne połączenie <3
sereberko80 15 lutego 2018
niestety zniknęło migusiem ale polecam, bo robi sie naprawde błyskawicznie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • boczniaki 25 dag
  • cebula 1 mała
  • śmietana 18% 3/4 szkl.
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz
  • koperek
  • makaron pappardelle
Składniki