Makaron z boczkiem

Makaron z boczkiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Prosto a jak smacznie!

Składniki

Przygotowanie

  1. Boczek pokroiłam w słupki. Dałam na patelnię i lekko wytopiłam. Niewiele tego było więc do smażenia cebuli dodałam jeszcze odrobinę oliwy. Gdy cebula zaczęła się złocić dodałam rozgnieciony i posiekany czosnek.
    Gdy zaczął pachnieć dodałam wodę i serek topiony. Można użyć śmietanki- to ma być emulgator- który połączy sery z wytopionym tłuszczem i z płynem.
    Po roztopieniu serka dodałam starte pozostałe sery oprócz parmezanu, jeszcze posiekane oliwki i kapary. Na koniec sól i pieprz.
    Ugotowany makaron dałam do patelni z sosem, posypałam parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Sos w połączeniu z makaronem od razu zgęstnieje- więc warto podlać odrobiną wody z gotowania makaronu.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (20)

Nevermore 20 kwietnia
Super :) No właśnie, proste i smaczne i to się liczy, kiedy chcemy coś na szybko zrobić :)
Dariusz-D 20 kwietnia
Fajne danie.
Ten plaster na wierzchu to wygląda jak prawdziwy bekon:-)
KulinarnaChwila 21 kwietnia
Pyszotka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki