Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i tanie danie obiadowe. Jest konkretne i sycące, a zrobicie je w pół godziny.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
Kiełbasę obieramy i kroimy w pasterki. Smażymy na oleju, aż zarumieni się z obu stron. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy. Dodajemy do kiełbasy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w ósemki, dodajemy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i pod przykryciem dusimy 10 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie gotujemy wodę i przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją. Makaron dodajemy na patelnię, dodajemy tymianek i smażymy chwilę mieszając, aby całość ładnie się połączyła. Podajemy od razu.