Makaron z bazylią

Makaron z bazylią
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Andziar
Kuchnia ekspresowa to to, na co jestem skazana gdy głodna wracam późno z pracy. Nie oznacza to, że trzeba zjeść byle co, więc jeżeli macie kilka wolnych minut to zapraszam na makaron z bazylią i masłem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente. Odcedzić, zahartować. Posiekać drobno bazylię i cebulę. Poddusić je na maśle.

  2. Do masła dodać makaron, wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami bazylii.

Komentarze do przepisu (3)

Ferrero 15 lipca 2011
proste i cudowne w smaku
Hurragan76 06 sierpnia 2011
Proste i pyszne, ale dodał bym jeszcze dobrą oliwę
Afrulu 23 marca 2012
Pyszne i szybkie jedzonko,również można wymieszac z pastą dobrej jakości Pesto.
Składniki
Składniki