Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z warzywami. Ciekawa propozycja na makaronowe danie. Polecam
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Bakłażany pokrój w cienkie plastry. Posyp z każdej strony delikatnie solą. Odstaw na pół godziny. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki. Posól i popieprz. Cebulę pokrój w piórka, pomidory przekrój na pół. Mięso i cebulę smaż do czasu aż kurczak się zarumieni. Wlej przecier. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Bakłażany odciśnij z nadmiaru wody. Pokrój w paski. Dodaj do sosu. Duś pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Podaj z makaronem. Przed podaniem posyp parmezanem i bazylią.