Makaron z anchovies

Makaron z anchovies
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością nie będziecie zawiedzeni. Potrawa przywodzi nadmorskie, letnie smaki. Ogromna ilość świeżej natki pietruszki, nadaje jej lekkości i świeżości.

Składniki

  • 400 g ulubionego makaronu
  • 80 g anchovies wraz z olejem
  • 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • 2 szalotki
  • pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od makaronu, ponieważ w tym samym czasie będziemy przygotowywać resztę.



    Przygotowujemy go wg przepisu (zmniejszamy o minutę), zawartego na opakowaniu.



    Do dużego, rozgrzanego rondla, wrzucamy fileciki i posiekaną szalotkę. Szybko podsmażamy, dodajemy pastę. W tym samym czasie makaron odcedzamy, dodajemy do anchovies, szybko mieszamy, dolewamy wodę (około 100 ml) z gotowania makaronu. Całość doprawiamy pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (5)

KulinarnaChwila 25 listopada 2020
Super:)
Futka 26 listopada 2020
Pyszności <3
Facet_w_kuchni 26 listopada 2020
Już jestem. Zdążyłem? Jest dla mnie porcja? <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g ulubionego makaronu
  • 80 g anchovies wraz z olejem
  • 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • 2 szalotki
  • pieprz
  • natka pietruszki
Składniki