Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron wstążki z kiełkami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu na półtwardo.
Umyte pomidorki kroimy w ósemki, oliwki w plasterki, a czosnek przepuszczamy przez praskę.
Rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy czosnek i oliwki, podsmażamy. Dorzucamy pomidory, dusimy chwilę uważając, aby ich za bardzo nie rozgotować, powinny zachować swój kształt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do warzyw wrzucamy makaron. Lekko podsmażamy, cały czas mieszając. Wykładamy na półmisek, posypujemy tartym serem i kiełkami. Dekorujemy gałązką zielonych ziół.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji 3,20 złŹródło: Rewia