Makaron w sosie śmietanowym

Makaron w sosie śmietanowym
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: amidalla
Aksamitny smak

Składniki

  • makaron muszelki, ilośc wg uznania
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki groszku zielonego
  • papryka konserwowa (1 sztuka)
  • ogórek kiszony (1 sztuka)
  • cebula - 1 średnia
  • śmietana 18% (2-3 łyżki)
  • olej do podsmażenia
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy itd:)

  2. Cebulę smażymy na oleju, gdy zacznie robić się szklista dodajemy sprasowany ząbek czosnku, odsączoną kukurydzę, groszek, pokrojoną paprykę i ogórek. Gdy już wszystko jest podsmażone, dodajemy śmietanę. Jeżeli jest zbyt gęste możemy podlać leciutko wodą.

  3. Sosik przekładamy z patelni do głębokiego garnka, wrzucamy do niego ugotowany makaron i mieszamy, aby śmietanka obtoczyła makaron.

Składniki
  • makaron muszelki, ilośc wg uznania
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki groszku zielonego
  • papryka konserwowa (1 sztuka)
  • ogórek kiszony (1 sztuka)
  • cebula - 1 średnia
  • śmietana 18% (2-3 łyżki)
  • olej do podsmażenia
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 ząbek czosnku
Składniki