Makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem i natką pietruszki

Makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem i natką pietruszki
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sandra1
Makaron w innym wydaniu :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. 1) Cebulę podsmażamy na złoty kolor, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, które doprawiamy solą i pieprzem w celu puszczenia soków (można również dodać trochę wody) i dusimy na małym ogniu aż zmiękną.

    2) Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (kurczak nie może być spalony - powinien być miękki i biały).

    3) Makaron gotujemy jak na opakowaniu.

  2. Gdy pieczarki będą miękkie dosmaczamy według uznania: Vegetą, solą i pieprzem oraz posiekaną natką z pietruszki. Dodajemy usmażonego kurczaka, całość mieszamy i na koniec zabielamy śmietaną.
    Konsystencja powinna być płynna jednak nie wodnista (jeżeli jednak mamy za dużo wody to zagęszczamy odrobiną mąki z rozrobioną wodą).

    Do makarony wrzucamy sos z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Podawać z posypaną pietruszką i jeżeli ktoś lubi można również posypać odrobiną sera żółtego.


    SMACZNEGO :-)

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 29 maja 2014
szybki w przygotowaniu smaczny obiad!
sandra1 29 maja 2014
dokładnie i coś innego niż zwyczajne spaghetti, które uwielbiam jednak czasem odmiana jest wskazana :-)
Składniki
Składniki