Makaron w sosie mięsnym.

Makaron w sosie mięsnym.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszności na obiad.

Składniki

  • Makaron gruby 1/2 kg
  • Masło 5 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Marchew 1 szt
  • Sok pomidorowy 1 puszka
  • Wino czerwone 1/8 litra
  • sól i pieprz do smaku
  • wołowina mielona 1/2 kg
  • natka selera

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ugotować makaron według opisu na opakowaniu. Na maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, seler i marchewkę. Gdy warzywa będą miękkie, dodać mięso, rozprowadzić dokładnie widelcem. Smażyć powoli przez 15 minut, stale mieszając. Następnie dodać sok pomidorowy, wino, doprawić do smaku, przykryć i dusić na wolnym ogniu około godziny. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze, polać sosem i możemy go podawać.

Komentarze do przepisu (1)

newsweek 26 września 2016
Wygląda bardzo smakowicie :)
Składniki
  • Makaron gruby 1/2 kg
  • Masło 5 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Marchew 1 szt
  • Sok pomidorowy 1 puszka
  • Wino czerwone 1/8 litra
  • sól i pieprz do smaku
  • wołowina mielona 1/2 kg
  • natka selera
Składniki