Makaron w letnich warzywach

Makaron w letnich warzywach
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dzisiaj robimy makaron w letnich warzywach. Ma być on odżywczy dla naszego organizmu. Danie typowe dla wegetarian, lub ludzie, którzy lubią robić sobie bezmięsne dni.

Składniki

  • 150 g zielonej fasolki, pociętej na krótkie kawałki
  • 500 g razowego makaronu
  • 90 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone ( osobiście, nie miałam selera )
  • 20 pomidorów koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 małe cukinie, pocięte w podłużne pasy
  • 1 żółta papryka, oczyszczona z nasion, pocięta w małe kwadraty
  • 100 g małych liści rukoli
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  1. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotuj fasolę przez 4-6 minut, aż zmięknie. Starannie odcedź.
    Ugotuj makaron al dente w dużym garnku osolonej, wrzącej wody.
    Odcedź i przełóż do dużej miski z 2 łyżkami oliwy. Dokładnie wymieszaj.
    Dodaj czosnek, fasolę, seler, pomidory, cukinię, paprykę, rukolę, pozostałą oliwę i ocet.
    Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
    Podawaj natychmiast.

Składniki
  • 150 g zielonej fasolki, pociętej na krótkie kawałki
  • 500 g razowego makaronu
  • 90 ml oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone ( osobiście, nie miałam selera )
  • 20 pomidorów koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 małe cukinie, pocięte w podłużne pasy
  • 1 żółta papryka, oczyszczona z nasion, pocięta w małe kwadraty
  • 100 g małych liści rukoli
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól i świeżo zmielony pieprz
Składniki