Makaron tagliatelle z wędzonym łososiem i kaparami.

Makaron tagliatelle z wędzonym łososiem i kaparami.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Gotujtosam
Ten makaron was zachwyci, bardzo smaczny i szybki w wykonaniu. Polecam serdecznie.

Składniki

  • Makaron taglitelle 250g.
  • łosoś wędzony 100g.
  • Kapary łyżka stołowa.
  • Koper 1/2 pęczka.
  • Masło do smażenia.
  • Śmietanka 30% 300ml.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron al dente.
    Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć rozdrobnionego łososia z kaparami.
    Wlać śmietankę i posiekany koper, wsypać pieprz.
    Całość redukujemy aż powstanie gęsty sos.
    Solimy do smaku na samym końcu.
    Dodajemy do sosu makaron, mieszamy.
    Danie gotowe !!!

Składniki
  • Makaron taglitelle 250g.
  • łosoś wędzony 100g.
  • Kapary łyżka stołowa.
  • Koper 1/2 pęczka.
  • Masło do smażenia.
  • Śmietanka 30% 300ml.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki