Makaron tagliatelle z pieczarkami i porem

Makaron tagliatelle z pieczarkami i porem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Potrawa prostota w wykonaniu i o ciekawym smaku, uwielbiam pieczarki połączone z porem, a do tego jeszcze makaron mówię wam pycha.

Składniki

  • 20 dag makaronu tagliatelle (u mnie żółto-zielony)
  • 25 dag pieczarek
  • 1 średni por
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, to znaczy aby nie był za twardy ani zbyt miękki. W między czasie na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki razem z porem posiekanym w pół paseczki.

  2. Wszystko podlewamy 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec duszenie doprawiamy warzywa solą i pieprzem. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i jeszcze gorący nakładami porcjami na talerze.

  3. Na makaron nakładamy podduszone pieczarki z porem.

  4. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (13)

fafiatko 29 czerwca 2018
Przepyszny piatkowy obiad!
kucharka-amatorka 29 czerwca 2018
Pycha!
basiliana 29 czerwca 2018
Por i pieczarki to świetny zestaw:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 dag makaronu tagliatelle (u mnie żółto-zielony)
  • 25 dag pieczarek
  • 1 średni por
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
Składniki