Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron szpinakowo - pomidorowy, brokuły al dente i gęsty, wyrazisty sos. Pycha !
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Brokuły gotujemy al dente (ok .6-7 minut ) w osolonej wodzie. Na petelnię przekładamy (pokrojony w mniejsze kawałki) ser gorgonzola, biały serek oraz śmietanę. Po chwili dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy ze sobą i podgrzewamy nie dopuszczając do wrzenia, aż do rozpuszczenia. Sos doprawiamy oregano ,solimy i pieprzymy - najlepiej świeżo zmielonym pieprzem. Na patelnię przekładamy makaron i brokuły i łączymy ze sobą lub układamy na talerzu i polewamy sosem. Smacznego :)