Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, zostawiając pół szklanki wody z makaronu. Pokrojony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnie, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż zmięknie. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce dokładnie łączymy oba sery ze szpinakiem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową mieszaninę wrzucamy na rozgrzaną patelnie, wlewamy wodę z makaronu i gotujemy około 3 minut do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i gotujemy jeszcze przez minutę. Na koniec wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, starty parmezan, mieszamy i gotowe.
Smacznego!