Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron ryżowy z serem i keczupem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Składniki
Szybka, smaczna i efektowna. Goście bardzo ją chwalą.
Makaron połam lub potnij nożyczkami. Zalej gorącą osoloną wodą i odstaw, aby namiękł. Potem wylej go na durszlak i odcedź. Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Szczypiorek drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej.
Na dno szklanki włóż 2-3 łyżki makaronu ryżowego. Nakryj łyżką majonezu i szczypiorku. Na wierzch połóż trochę pokrojonych jajek. Oprósz solą i pieprzem, włóż łyżkę keczupu. Posyp żółtym serem oraz szczypiorkiem. Wstaw do lodówki, aby sałatka się schłodziła.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 3, cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie