Makaron ryżowy z patisonem

Makaron ryżowy z patisonem
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: foodmania
Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny!

Składniki

  • makaron ryżowy 100g
  • patisony małe 3 sztuki
  • pestki dyni 1 łyżeczka
  • przyprawy: sól morska, pieprz, pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim po szczypcie

Przygotowanie

  1. Patisony jeśli są młode wystarczy jedynie porządnie umyć (nie trzeba ich obierać ze skórki i usuwać nasienia).

  2. Dwa patisony pokroić w plasterki i lekko posolić, a następnie zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).

  3. Jednego patisona obgotować i zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim.

  4. Pestki dyni uprażyć na teflonowej patelni, a makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.

  5. Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z kawałkami grillowanego patisona oraz pestkami dyni.

Składniki
  • makaron ryżowy 100g
  • patisony małe 3 sztuki
  • pestki dyni 1 łyżeczka
  • przyprawy: sól morska, pieprz, pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim po szczypcie
Składniki