Makaron " Zielono mi "

Makaron  Zielono mi
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Resztkowy obiad. Zielono na talerzu. Dziś chciałam podzielić się z Wami moim zielonym obiadem z resztek. Pozostały kotlet drobiowy i resztki mrożonej fasolki szparagowej.

Składniki

  • makaron Forgile ze szpinakiem 120 g
  • mrożona fasolka szparagowa 140 g
  • kotlety drobiowe 140 g
  • 2 łyżki bułki tartej
  • czerwony pieprz
  • sól
  • czosnek staropolski

Przygotowanie

  1. Resztki kotleta drobiowego pokroić w drobną kostkę. Moje kotlety były panierowane w zmielonych pestkach dyni, więc też były zielone.

    Makaron Forgile ze szpinakiem gotować w osolonej wodzie, po 3 minutach dodać fasolkę szparagową. Wszystko razem gotować około 10 minut, potem przelać na sitko.

    Na grubej patelni podsmażyć kawałki mięsa, dodać makaron z groszkiem, przyprawić i posypać tartą bułką. Podpiekać kilka minut często mieszając.

    Gotowe.

Składniki
  • makaron Forgile ze szpinakiem 120 g
  • mrożona fasolka szparagowa 140 g
  • kotlety drobiowe 140 g
  • 2 łyżki bułki tartej
  • czerwony pieprz
  • sól
  • czosnek staropolski
Składniki