Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron po marynarsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
W rondelku lekko rozgrzać 2 łyżki masła. Podsmażyć na nim cebulę, a gdy zyska złoty kolor, dodać owoce morza. Smażyć przez 2-3 minuty na bardzo silnym ogniu. Zalać winem i gotować na dużym ogniu, aż połowa płynu odparuje.
Zmniejszyć ogień, dodać śmietanę i sok z cytryny. Doprawić sos solą i pieprzem. Gotować, aż zgęstnieje. Dodać pozostałe masło i natkę pietruszki. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Podać z sosem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium