Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i naprawdę bardzo smaczny obiad. Po powrocie z pracy, z braku czasu na rozkładanie warsztatu do gotowania taki obiad jest w sam raz!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Składniki
Na rozgrzanej patelni (bez natłuszczania) podsmażyłam w kostkę pokrojoną kiełbasę, boczek oraz cebulę.
Kolejno dodawałam pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki i pokrojone w kostkę suszone pomidory. Dolałam 4 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów. Chwilę wszystko smażyłam aż pieczarki zmniejszyły swoją objętość. Dolałam passatę pomidorową, przecisnęłam przez praskę czosnek i przyprawiłam wszystko solą i ziołami prowansalskimi.
Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedziłam. Przełożyłam makaron do patelni z sosem i wymieszałam. Odstawiłam na 5 minut i wykładałam na talerze. Oprószyłam odrobiną pieprzu i natką pietruszki.