Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na obiad, ale i na coś ciepłego dla gości.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Składniki
Wędlinę (właściwie może być zamiast szynki i kiełbasa) pokroić w małą kostkę i podsmażyć kilka minut na rozgrzanej oliwie. Wyjąć z tłuszczu do średniego garnka.
Cukinię umyć, obrać, jeśli ma nasionka - usunąć je, miąższ pokroić w niewielką kostkę. Podsmażyć na tłuszczu ze smażenia wędliny. Podlać wodą i udusić - powinna być delikatnie chrupka, nie może się rozgotować. Cukinię dodać do garnka z wędliną. Nie wylewać sosu, który się wytworzył!
Do sosu po wędlinie i cukinii dodać serki - pleśniowy pokroić uprzednio na mniejsze kawałki. Trzymać na małym ogniu aż się wszystkie roztopią.
Powstały sos przelać do garnka z cukinią i wędliną, doprawić i chwilkę razem poddusić. Na koniec dodać posiekaną drobno natkę pietruszki.
Podawać z ugotowanym makaronem.
W ramach wariacji można oczywiście zmieniać warzywa, np. na paprykę, dodać cebulę itd. Smacznego!