Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zdarzyło się Wam, że niespodziewanie wpadają znajomi, a lodówka pusta? No, właśnie...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Pomidory umyj i pokrój w kostkę, cebulę w talarki. W rondlu zagrzej oliwę i podsmaż cebulę z wyciśniętym czosnkiem.
Do cebulki dodaj pomidory i gotuj. Można poddusić. Gdy pomidory zrobią się miękkie, dodaj rozgnieciony pieprz, szczyptę soli, chili i zioła w takiej ilości,jakiej lubisz.
W międzyczasie ugotuj makaron. Po ugotowaniu przelej go oliwą i posyp ziołami, dzięki czemu będzie bardzo aromatyczny.
Końcówka: są dwie szkoły, jedna miesza sos z makaronem, druga wykłada makaron na talerz i polewa go sosem. Ja mieszam.
Szybko i tanio:)
Smacznego!