Makaron muszelki w 15 minut

Makaron muszelki w 15 minut
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
przepis J. Oliviera. Tylko 5 składników.

Składniki

  • Makaron muszelki w 15 minut
  • 415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 garść świeżego oregano
  • 2 małe słoiczki kaparów

Przygotowanie

  1. Na lekko rozgrzaną patelnię wlałem część oliwy ze słoika. Na to wrzuciłem osączone kapary, aby się otworzyły i oddały aromat. Wyjąłem je z patelni na inne naczynie. Na tę samą patelnię dodałem pokrojone pomidorki, Świeże listki oregano i pokruszone cząstki tuńczyka uzupełnią to danie. Makaron po ugotowaniu połączyłem z pozostałymi składnikami. Wystarczy dosmaczyłem solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 24 sierpnia
Smacznie :-)
ciacho50 25 sierpnia
Mniam :)
Obserwator 25 sierpnia
Dziękuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Makaron muszelki w 15 minut
  • 415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 garść świeżego oregano
  • 2 małe słoiczki kaparów
Składniki